Renovatie woning Cornelis Drikszstraat

1. Voorkant woning (voor de renovatie)

Bij deze woning uit 1936 wordt de woning geheel totaal gerenoveerd en gemoderniseerd.
De beneden verdieping wordt geheel leeggehaald en opnieuw opgebouwd. Ook worden de vloerbalken en planken vervangen. Alle plafonds van de woning worden gestript, geisoleerd en opnieuw gestuct.

Aan de achterzijde van de woning wordt een kleine aanbouw neergezet waarin de nieuwe keuken en de wc worden geplaatst. Er komt een nieuwe en moderne keuken in met de benodigde apparatuur.

Ook wordt de dakbedekking van het balkon opnieuw gelegd. Hierbij wordt gelijk het dak op afschot gelegd.

De trap naar de eerste verdieping komt in de hal en daarboven komt een draaitrap naar de bestaande zolder.

Op de eerste verdieping worden ook alle plafonds, wanden en vloeren weggehaald en weer opnieuw opgebouwd. Hier worden ook alle leidingen netjes weggewerkt. Alle wanden en plafonds worden geisoleerd met isolatiemateriaal.

De zolder wordt goed geisoleerd met isolatiemateriaal en aan de voorzijde van de woning wordt een dakkapel geplaatst en aan de achterzijde van de woning wordt de gevel opgetrokken zodat er een mooie beloopbare zolder ontstaat.

De gehele woning wordt opnieuw gestuct, gemoderniseerd, geisoleerd en wordt voorzien van nieuwe kozijnen met HR++ glas in de stijl van de jaren 30 woning. In de woning komen de oude elementen weer terug zoals openslaande deuren, hoge plinten in alle kamers en glas in lood.

Uitvoering: 2009
Indicatiekosten: n.v.t.